Foto: U Beogradu

Postoji jedno meni veoma posebno mesto, gde volim da  boravim . Ono se nalazi bas u samom srcu Zemuna, tu blizu kod Zemunske pijace i to je jedna od najboljih kafana u kojima sam ja bila. Uvek kada me put nanese tamo, nikada nisam poželela da odem kući. To je, verovatno zato što je ona smeštena u stajoj kući iz 1988 i zato što je gazda uvek tu, pa ostavlja veoma domaćinski prvi utisak.

Za gurmane, gde spadam i ja sama, u prelepom i prijatnom ambijentu koji podseća na vojvođanske salaše, sa veoma pristupačnim cenama, uvek sam na meniju mogla pronaći šta god sam htela. Miris i ukus, vojvođanskih specijaliteta i tradicionalnih jela, upotpunjavali su mi zvuk tamburice i razni detalji raspoređeni po kafani koji su činili da se osećam kao da sam kod bake i deke na selu, a ne u centru grada.

Od svih jela koje sam tamo probala, najviše obožavam njihove čuvene ćevape sa kajmakom. Svaki zalogaj i svaki put kad sam osetila kako se kajmak topi u mojim ustima, terali su me da se opet vraćam .

I vraćala sam se. Svako veče kada je pala noć, eto mene opet, jer je tada počinjala prava magija. Kafana pretvarala u najbolje mesto za noćne ptice kao što sam i svima ostalima kojima je trebao predah posle dugog dana. A svi ga ponekad imamo, zar ne?

Zato svima sa velikim pohvala preporučujem da odu i da budu njihov gost. Da uživaju i otkriju ono što oni imaju još da ponude, samo pazite, da ne zaginete do jutra kao što se meni ponekad dešavalo…

Tijana Ilić